Gå til sidemenyen

Randaberg kommune

Sammen skaper vi den grønne landsbyen

Rus

Det er ofte snakk om rusmidler i ungdomsmiljøene. Noen ungdommer er nysgjerrige på hvordan alkohol virker, men velger likevel å ikke drikke. Noen ungdom sier at de aldri skal drikke. Noen ungdommer er ganske unge når de prøver alkohol for første gang. Noen prøver alkohol, men liker det ikke og gidder ikke drikke mer på lang tid. Noen drikker mer enn andre. Noen synes det høres spennende ut med narkotiske stoffer, mens andre mener det er farlig og tar avstand fra rusmidlene. Noen synes rusen er god fordi de slipper å tenke. Noen får ubehagelige reaksjoner.

Ungdom kan oppleve press til å prøve ut alkohol eller narkotiske stoffer. Noen ungdommer synes ikke det er noe problem å ”si nei” i slike press-situasjoner. Noen ungdommer er bekymret for venner eller familiemedlemmer som ruser seg. Noen ungdommer har opplevd vonde ting når de selv eller noen de kjenner ruser seg. Noen ungdommer har gjort ting de angrer på i rusa tilstand. Ungdom har ulik erfaring med rus. Noen vil gjerne snakke med en voksen om disse erfaringene.Ønsker du å snakke med en voksen, kan du kontakte oss.

De fleste foreldre er bekymret for hvordan deres ungdom skal ta valg i forhold til rusmidler. Noen foreldre synes det er vanskelig å snakke med ungdommene om alkohol. Noen foreldre har erfart å få ungdommen rusa hjem. Hvordan skal en som forelder takle dette? Noen foreldre har løsningen selv, andre kan være usikre og skulle gjerne pratet med noen om dette.

Vi kan være en samtalepartner for foreldre som ønsker å prate om sin tenåring og rus.